אבקת אפייה |
למכור. |
בדרך כלל אין בה בעיית חמץ, כיוון שהיא עשויה מעמילן תירס, אך יש גם אבקות אפייה שעשויות מעמילן חיטה. לכן, ראוי למוכרן, אך ודאי שלא לבערן. |
אבקת מרק |
למכור. |
בחלק מאבקות המרק מעורב קמח, אך שיעורו אינו עולה על שיעור כזית, ואיסורו רק מדרבנן. |
אבקת סוכר |
להצניע. |
אינה מכילה חמץ. |
אורז |
אשכנזים: להצניע. |
אורז הוא קטנית ולא חמץ. לדעת הסוברים שאין להחמיר באכילת קטניות, יש לרכוש אורז עם תווית 'כשר לפסח', משום שלפעמים האורז נארז בטחנות ובבתי אריזה של קמחים או סולת. |
אורז שחור (נקרא גם: אורז פרא) |
אשכנזים: להצניע. |
קטניות. |
אטריות |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
אינסטנט פודינג |
למכור. |
עלול להכיל עמילן חיטה ותמציות שמופקות מחמץ. |
במבה |
להצניע. |
קטניות. אין בה חמץ. |
בורגול |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
בצק סוכר |
למכור. |
ייתכן שיהיו בו קטניות אם משתמשים ב'קורן סירופ', וייתכן שיהיה בו חמץ גמור אם משתמשים בגלוקוזה. |
בשר צמחי |
למכור. |
עלול להכיל קמח חיטה וגלוטן. |
גביעי גלידה |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
ג'לי |
למכור. |
יכול להכיל מלח לימון, וייתכן שהוא יוצר מעמילן חיטה. |
גלידות |
גלידות שמכילות עוגיות וכדומה - ראוי לבערן. גלידות שאינן מכילות עוגיות - יש למוכרן. |
בגלידות יש מלח לימון, וייתכן שהוא הופק מחמץ. גם בתמציות טעם שהוכנסו לגלידה יש לעתים אלכוהול שהופק מחמץ. |
גרנולה |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
גרעינים ופיצוחים |
לא קלויים - להצניע. קלויים – למכור. |
בדרך כלל הקלייה נעשית בתערובת של מים וקמח תפוחי אדמה, ולעתים משתמשים בקמח חיטה. כיוון שמדובר בספק, ניתן לכתחילה לסמוך על המכירה, גם למחמירים שלא למכור חמץ גמור. |
גריסים |
למכור. |
בתהליך ההכנה יש חשש למגע עם מים. גריסים בהשגחת 'העדה החרדית' אינם נרחצים במים. |
דאודורנט |
מותר לשימוש בפסח (גם בלא הכשר). |
גם אם מעורב בו חמץ, הוא אינו ראוי למאכל כלב. |
דבש |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. בכל מקרה, אין להשתמש בפסח בלא הכשר, משום שהרשת שעליה בונות הדבורים את חלות הדבש יכולה להכיל חמץ, שכן היא משוחזרת מדונג משומש שמעורבת בו פסולת רבה. |
דגים טריים |
כשרים לפסח. |
|
דגים קפואים |
להצניע. |
לספיגת המים בדג משתמשים בדרך כלל בסודיום פוספט, ואין בו בעיה. לעתים מוסיפים להם עמילנים, אך אין זו מציאות שכיחה. |
שימורי גפילטע–פיש, רולדות קפואות של גפילטע-פיש |
אם כתוב על המוצר שהוא מכיל קמח - ראוי לבער. |
לפעמים שימורי גפילטע-פיש מכילים קמח חיטה, אך פעמים רבות הם מכילים קמח תפוחי אדמה, והם אינם חמץ כלל. |
דייסת קורנפלור |
ראוי למכור. |
בדרך כלל אינה מכילה חמץ; לעתים נדירות יכולה להכיל גם עמילן חיטה. |
ויטמינים |
למכור. |
בכל סוגי הוויטמינים ייתכן שיש חמץ גמור. |
ויסקי |
ראוי לבער. במקום הפסד מרובה, ניתן להקל ולמכור. |
עשוי מחמץ גמור. |
חומץ סינטטי |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. |
חומצת לימון |
למכור. |
ייתכן שהופקה מחמץ. |
חד-פעמי: מפות ניילון, ניירות פרגמנט לאפייה, מנג'טים, ניירות עטיפה למדפים |
מותר להשתמש בפסח. |
אין בהם חמץ. |
חומץ |
למכור. |
לפעמים מיוצר בלא חשש חמץ כלל, ולפעמים מיוצר בתהליך תסיסה עם חומרים שיש בהם חשש חמץ. |
חומצת לימון |
למכור. |
מיוצרת על בסיס תסיסת סוכרים, והיא עלולה להיות מופקת מקטניות או מחמץ. |
חיטה |
למכור. |
פעמים רבות גרעיני החיטה נרחצים או מושרים במים. חיטה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה נרחצת במים. |
חלווה |
למכור. |
חלווה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה חמץ בדרך כלל אלא קטניות. בחלווה ללא סוכר יש תוספת סורביטל, ויש בו חשש חמץ. |
חמאת בוטנים |
למכור. |
בדרך כלל מוסיפים לה אחוז קטן של אמולסיפייר ומוצר עמילן, ויש בהם חשש חמץ. |
חרדל |
למכור. |
מכיל סובין (קליפת הדגן). בדרך כלל הוא מכיל עמילנים בתור מייצבים, וייתכן שהם הופקו מחיטה. ובכל מקרה, אין בקופסה כזית דגן. |
חומרי ניקיון |
מותרים לשימוש בפסח. |
בדרך כלל אין בהם חמץ, וגם אם יש - אין הוא ראוי למאכל כלב. |
טחינה |
אשכנזים: להצניע. |
הטחינה עשויה משומשום טחון. השומשום הוא קטנית ולא חמץ. |
יין מתוצרת הארץ |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. |
כוסמת |
להצניע. |
אינה חמץ אלא קטנית. רבים מתבלבלים בין מה שקרוי היום 'כוסמין' – מחמשת מיני דגן - ובין מה שקרוי 'כוסמת' - קטנית. |
כלים חד-פעמיים מפלסטיק |
מותר להשתמש בפסח. |
אינם מכילים חמץ. |
כלים חד-פעמיים מקרטון או מנייר |
יש מחמירים שלא להשתמש, אם אין עליהם הכשר לפסח. |
בתהליך ייצורם משתמשים בעמילן. בדרך כלל העמילן הוא עמילן תירס, אך ייתכן שישתמשו גם בעמילן חיטה. יש פוסקים[1] שמקלים גם כאשר ידוע בוודאות שמדובר בעמילן חיטה. |
כמון |
למכור. |
יש סבירות גבוהה שמעורב בו חמץ. |
מטרנה חלבית |
למכור. |
מכילה חמץ. |
מטרנה צמחית |
למכור. |
מכילה חמץ. |
מיונז |
למכור. |
מכיל חרדל. |
מיץ לימון |
למכור. |
יש מיץ לימון שמעורב בו מלח לימון, וייתכן שהוא הופק מחמץ. |
ליקר |
למכור. |
יכול להכיל אלכוהול ומייצבים שהופקו מחמץ. |
מזון לבעלי חיים |
למכור. |
ברובם יש חמץ גמור. |
מים |
כשרים לפסח. |
|
מסטיקים |
למכור. |
בדרך כלל יש בהם חמץ גמור (ויטמין C, גלוקוזה). |
מרגרינה בלא טעם |
אשכנזים: להצניע. |
מכילה קטניות. |
מרגרינה בטעמים |
למכור. |
מכילה תמציות שייתכן שהופקו מחמץ. |
משקאות קלים דיאט |
להצניע. |
יש בהם ממתיק מלאכותי שנקרא 'אספרטיים', והוא מופק מקטניות. |
משקאות חריפים |
ויסקי, בירה, וודקה – חמץ גמור, וראוי לבערם. משקאות חריפים אחרים – יש למכור. |
המשקאות החריפים האחרים מכילים תמציות ואלכוהול, וייתכן שהם הופקו מחמץ. וודקה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה מכילה חמץ. |
נייר כסף, תבניות אלומיניום וכדומה |
אינם צריכים הכשר מיוחד לפסח. |
צריכים הכשר לכל השנה, משום שבייצור האלומיניום משתמשים בשמן, ולפעמים משתמשים בשמן TALLOW, שמן מן החי שאינו כשר. |
סוכר |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. בייצור הסוכר מסלק סוכר (מתוצרת אירופה), יצרנים רבים משתמשים בחומר שמכיל קטניות. |
סוכר וניל |
למכור. |
לפעמים יש בו עמילן, ותמצית הווניל עלולה להכיל אלכוהול שהופק מחמץ. |
סוכרזית וממתיקים אחרים שמכילים סוכרזית |
למכור. |
מעורבים בהם דקסטרוזה או מלטו דקסטרין, ולפעמים ממתיק נוזלי שמכיל סורביטל, ועלול להיות בהם קטניות או חמץ גמור. |
סולת |
למכור. |
יש חשש שעירבו מים בתהליך הייצור. |
סילאן |
למכור. |
עלול להכיל תמציות ועמילנים שמופקים מחמץ. בסילאן טבעי אין בעיה, אבל בסילאן שמיוצר בארץ מערבים פעמים רבות תמציות ועמילנים. |
סימילאק אדוונס |
למכור. |
יש בו חמץ גמור. |
סימילאק חלבי |
למכור. |
מכיל חמץ. |
סימילאק צמחי |
למכור. |
מכיל חמץ. |
סרדינים |
להצניע. |
קטניות או חשש לקטניות. |
עדשים |
אשכנזים: להצניע. |
קטניות. |
עופות לא מעובדים |
להצניע. |
כיוון שהעוף ניזון מתערובת חמץ, יש חשש רחוק מאוד שיימצא בו חמץ. |
פודינג |
למכור. |
עלול להכיל עמילן חיטה ותמציות שמופקות מחמץ. |
פיצוחים |
למכור. |
פעמים רבות מעורב קמח במלח. בפיצוחים בהשגחת 'העדה החרדית' מעורב קמח תפוחי אדמה, למעט בוטנים אמריקאיים. |
פירות יבשים |
למכור. |
יש שמשתמשים בעמילנים לספיגת לחות בתהליך הייצור, ויש שמוסיפים תמציות. בפירות יבשים מסוכרים יש תמציות, והחשש שיהיה בהן חמץ גבוה יותר. בכל מקרה, אפשר לסמוך על המכירה. |
פצפוצי אורז |
למכור. |
עלולים להכיל גם תערובת מחמשת מיני דגן. |
פריכיות אורז |
אם יש רק אורז, בלי תוספת של תערובת מחמשת מיני דגן, יש להצניע. |
בפרסום של 'העדה החרדית' נכתב שייתכן שיש בהן חשש חמץ, ולכן המחמיר למכור אותן תבוא עליו ברכה. |
פריכיות מחמשת מיני דגן |
ראוי לבער. |
בתהליך הייצור נוצר מגע עם מים. |
צ'יפס טבעי |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. |
צ'יקו |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. בפרסום של 'העדה החרדית' נכתב שיש בו חשש חמץ, ולכן המחמיר למכור תבוא עליו ברכה. |
קווקר |
ראוי לבער. |
חמץ. משתמשים במים כדי לרכך את הגרגיר לפני רידודו. |
קופסאות שימורים |
למכור. |
רוב קופסאות השימורים מכילות מלח לימון ותמציות טעם. יש קופסאות שמכילות חומץ, והוא עלול להיות מיוצר מחמץ. |
קורנפלור |
להצניע. |
קטניות. |
קורנפלקס |
ראוי לבער. |
מכיל לתת שעורה. (קורנפלקס של חברת B&D אינו מכיל חמץ |
קטשופ |
למכור. |
מכיל חומץ ותמציות שעלולות להכיל חמץ. |
קטניות |
אשכנזים: להצניע. |
|
קינואה |
אשכנזים: להצניע. ספרדים: מותר לאוכלה. |
יש אומרים שצמח הקינואה הוא סוג של קטנית. |
קמח לבן וקמח מלא |
למכור. |
הותזו על החיטה מים. היא אינה עוברת השריה, ואין ניכרים בה סימני חימוץ. |
קפה טהור (נמס, שחור) |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. |
קפה בטעמים (וניל, מקופלת וכדומה) |
למכור. |
מכיל תמציות טעם. |
קקאו טהור |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ. |
רוטב סויה |
למכור. |
לפעמים יש בו גלוטן, אך אין כזית דגן בכל התערובת. הערה: ברוטב סויה אמִתי משתמשים בחיטה, ולכן הוא חמץ גמור וראוי לבערו. |
רום |
למכור. |
מכיל תמציות שמופקות מחמץ. |
ריבה |
למכור. |
מכילה תמציות, עמילנים וחומרים אחרים, והם עלולים להיות חמץ. |
ריץ' |
להצניע. |
אינו מכיל חמץ אלא קטניות. |
שוקולד (בלא תוספת עוגיות וכדומה) |
למכור. |
עלול להכיל תמציות שמופקות מחמץ. |
אבקה להכנת שוקו |
למכור. |
מכילה תמציות, ולפעמים גם עמילנים שמופקים מחמץ. |
שמרים |
למכור. |
שמרים הם פטריות חד-תאיות, והן אינן חמץ, אך לעתים קרובות יש בשמרים גם מלח לימון שפעמים מופק מחמץ, ולעתים גם אלכוהול. |
שמן קנולה |
להצניע. |
נעשה מזרעי לפתית, שהם קטניות. יש פוסקים אשכנזיים שסוברים ששמן קנולה אינו 'קטניות', ולמעשה כל אחד ישאל את רבו. |
שלווה |
למכור. |
בתהליך הייצור בדרך כלל אין מעורבים מים, אך לפעמים מוסיפים מים, כדי לזרז את ההתנפחות. |
שקדי מרק |
ראוי לבער. |
חמץ גמור. |
תבלינים |
למכור. |
יש תבלינים שהם קטניות בלבד, ויש תבלינים שמעורבת בהם חיטה באקראי או בכוונה. |
תמצית טעם |
למכור. |
בייצור תמצית משתמשים בדרך כלל באלכוהול, והוא עלול להיות מופק מחמץ. |
תה |
תה רגיל - יש להצניע. תה בטעמים - יש למכור. |
תה בטעמים מכיל תמציות, והן עלולות להיות מופקות מחמץ. |
תמצית וניל |
למכור. |
מכילה תמציות, והן עלולות להכיל חמץ. |
תרופות |
למכור. |
יש תרופות שמכילות חמץ גמור, ולכן ראוי למוכרן. |